Tukki ja terarunko

VK lyhyesti

Kuorinnan spesialisti

Valon Kone (VK) on kansainvälisesti toimiva roottorikuorimakoneiden valmistaja, joka on ollut kuorinnan edelläkävijä jo 1940-luvulta lähtien. Valon Kone on kasvanut pienestä konepajasta maailman johtavaksi kuorimakoneiden toimittajaksi, jolla on tarjota ratkaisu kaikkiin teollista kuorintaa koskeviin ongelmiin silloin, kun puut voidaan syöttää yksitellen kuorintalinjaan.

Erikoistuminen roottorikuorintateknologiaan sekä jatkuva investointi tutkimus- ja kehitystyöhön ovat johtaneet siihen, että Valon Koneen laajasta tuotevalikoimasta löytyy sopiva konemalli eri puulajeille ja erilaisiin paikallisiin kuorintaolosuhteisiin maailmanlaajuisesti. Laaja globaali myynti-/huoltoverkosto takaa myös sen, että asiakas saa parhaan mahdollisen tuen jokaisen projektin alusta alkaen, koko kuorimakoneen elinkaaren ajan.

VK-brändin menestyksen takana on sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö sekä jatkuvat investoinnit laatuun, tutkimus- ja kehitystyöhön sekä nykyaikaiseen valmistustekniikkaan. Yritys on kulkenut pitkän matkan viimeisten 60 vuoden aikana. Kehityksestä kertoo se, että ensimmäiset VK-koneet painoivat 650 kg ja kuorivat nopeudella 20 m/min. Tänä päivänä koneet painavat jopa 60 000 kg ja kuorivat nopeudella 150 m/min.